Bevent a galet

argillaweb
Càntir d’Argentona 2017, commemoratiu de l’Any Puig i Cadafalch. Festa major de sant Domingo, 4 d’agost.

El càntir d’Argentona que cada any s’edita per la Festa major de sant Domingo està essent un èxit de vendes abans d’arribar la data en la que tradicionalment es posaven a la venda després de la benedicció de les aigües, el 4 d’agost.

Any Puig

Enguany l’exemplar és dedicat al qui va ser argentoní per vocació, Josep Puig i Cadafalch, mataroní de naixement i destacat arquitecte, historiador i polític del qui es commemorem el 150 aniversari del seu naixement.

Blau cel mediterrani

El càntir creat per Quim Larrea incorporara aquell color blau cel tant propi dels països mediterranis i que tots hem vist pintat a les finestres, des de Tunísia fins a Almeria, passant per Formentera o a Argentona, el color que ha estat retrobat a la fusta en la rehabilitació de la casa d’estiueig de l’arquitecte, a Argentona.

El que més m’agrada del càntir 2017 és que s’hi coneix que l’han dissenyat pensant en la seva utilitat, que és fet per a entrar i sortir del frigorífic. He comprovat que s’hi beu molt bé tant tant si es fa directament pel broc petit -per això són els càntirs- com si aboques l’aigua a un vas pel broc gros. N’han fet una edició limitada a 3.000 peces (20 €).

Saló de plens

Vist que la creació ceràmica d’aquest any està tenint tanta sortida (n’hi ha venuts més d’una quarta part), m’he preguntat si els nostres regidors i regidores -del cap dret- que formen el ple del municipi -govern i oposició- decidiran -aquest cop per unanimitat, és clar- d’adquirir uns quants càntirs commemoratius per tal que puguin refrescar-se la gola durant les sessions plenàries. O potser resultarà que irremeiablement es quedaran sense, si s’exhaureixen els exemplars.

Beure a galet

Per cert que, ben mirat, no he vist mai cap dels nostres il·lustres parlamentaris locals de beure a galet amb el càntir al saló de plens. I això m’ha fet pensar força en el què semblen les coses i el què en realitat són.

Josep Arenas