Mono no aware

 

thumb_IMG_2906_1024Mono no aware és el concepte estètic i espiritual que, en la literatura i les arts japoneses, sovint es defineix com la sensibilitat per les coses, la tristesa per la fugacitat del temps o la bellesa del què és efímer.

La sensibilitat, és a dir, la capacitat de sorprendre’s o de commoure’s, davant la vida o davant l’amor, la capacitat de l’home de sentir compassió o pietat, de sentir empatia amb qualsevol que pateixi o que estimi és el Mono no aware.

La flor del cactus (Foto: Josep Arenas)

Apreciar la floració d’un cactus abans que la flor es marceixi en un parell de dies, disfrutar d’una efímera i amical conversa, reflectir la nostra empatia davant la joia o el sofriment de qualsevol persona i en qualsevol lloc, és el que voldríem transmetre en aquest blog.

És per aixó que l’hem anomenat Mono no aware, per a reflectir-hi la nostra visió del món i el nostre sentiment davant les coses que passen, mentre el temps s’esmuny,  alhora que descobrim i gaudim de la bellesa que ens envolta. Cada dia.