Torna la censura

El govern municipal d’Argentona (El Maresme) ha pres la decisió de cancel·lar les subscripcions als diaris El País i El Periódico.

Els vilatans que acudeixen a la Biblioteca municipal, comproven que hi ha uns quants forats buits als prestatges de la premsa, on només hi queden les etiquetes amb els noms d’aquests dos diaris o dels seus suplements.

shutterstock_64485940.jpg

Mentrestant, van creixent les queixes que diversos usuaris adrecen a les bibliotecàries per aquesta suspensió. Són lectors que reclamen poder accedir als diaris i que no entenen el perquè de la decisió dels polítics locals.

L’Ajuntament d’Argentona pretén justificar la mesura “com a conseqüència del tractament sensacionalista i mancat d’ètica professional” que ambdós rotatius haurien donat als atemptats terroristes del 17 d’agost.

Els governants d’Argentona es posen a fer recomanacions als periodistes sobre com han de complir el seu codi deontològic professional. Mentre que ells decideixen sobre el què han de llegir o no han de llegir els seus vilatans.

Vull creure que reconsideraran la decisió. Fins i tot algun membre del propi govern municipal ho ha demanat públicament a l’alcalde; com ho estan fent tants usuaris. Rectificar és de savis.

Ara com ara, sembla que hagi tornat la censura. No m’ho puc creure.

Una resposta a “Torna la censura

  1. Realment, ho entendria d’un altre equip de govern, però d’aquest que, se suposa que per ser d’esquerres, és obert de mires i respectuós amb les diferents sensibilitats del vilatants, i per tant dels usuaris de la biblioteca, no.

    Liked by 1 person

Els comentaris estan tancats.