Isabel Coixet

La llibreria (The bookshop), la darrera pel·lícula d’Isabel Coixet, ha rebut el premi a la millor adaptació literària a la Fira del Llibre de Frankfurt. El film, basat en la novel·la homònima de Penelope Fitzgerarld, és un homenatge a la literatura i al món del llibre. Arribarà als cinemes el 10 de novembre.

Celebro la notícia per dos motius. El primer, és clar, el fet de que Coixet sigui notícia per la seva creació cinematogràfica i no pels seus posicionaments polítics -reals o atribuïts- com ha succeït al llarg de les turbulències polítiques de les darreres setmanes en torn al fet català.

bell racó
El Bell Racó (Can Navas). Argentona (El Maresme)

També m’enorgulleix perquè el film guardonat internacionalment va ser filmat parcialment a Argentona (El Maresme), el meu poble, concretament a la mansió de Can Navas, coneguda com El Bell Racó.

La pel·lícula narra la història de Florence Green, la dona que, el 1959, decidí abandonar Londres per obrir una llibreria a un poble de la costa d’Anglaterra en el qual topa amb l’oposició dels veïns de la localitat.

Amb Isabel Coixet,  l’obra cinematogràfica va portar a Argentona actors i actrius de la talla d’Emily Mortimer, Bill Nighy o Patricia Clarckson.

Segurament ha estat la filmació més sonada, a la vila dels càntirs, d’ençà que Jaime Camino hi va rodar, l’estiu de 1975, Las largas vacaciones del 36, amb la participació de Concha Velasco i José Sacristán, entre d’altres. Els més grans encara ho recorden.

Tant de bo la directora barcelonina continuï recollint premis i Argentona es converteixi en plató cinematogràfic amb més freqüència.